uit het leven gegrepen personages in al hun psychologische, filosofische of spirituele aspecten.

uit 2008 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Aloha

2018

Yoda

2018

Teti

2017

Moove

2016

De kus

2015

De kus heeft eigenlijk weinig toevoeging nodig denk ik. Het gaat wel degelijk om een liefdevol gebaar.

Louise

2014

Louise is een vrouw die eerst zwaar gebogen door het leven ging. Zij heeft op een gegeven dag haar ware identiteit gevonden en sindsdien loopt ze met een mooie glimlach recht door het leven.

Sri Nuhr Bim

2014

Sri Nuhr Bim 

Ayu

2013

Ayu is geïnspireerd op de Egyptishe figuur Yuya. Hij stond aan het hoofd van de cavalerie en was bovendien priester. Ook dit beeld is verbonden aan een van mijn andere beelden: de dochter van Ayu is de echtgenote van Amenhotep. 

itès

2013

Is geïnspireerd op de Egyptisch figuur Seti. Seti was een militair net als zijn vader Ramses 1. Hij zorgde ervoor dat all “Amon” namen , die door Achnaton was weggeschrapt, terug werd geplaatst. Zijn naam is geinspireerd op de god Seth.

Koningin Nefertit

2013

Een Egyptische koningin waar ze de mummie nooit van gevonden hebben. Ik wilde graag haar mummie zelf maken. Dit is alvast haar hoofd in mijn verbeelding.    

Samres

2013

Ramsses 2  was de derde farao van de negentiende dynastie van Egypte. Hij wordt vaak beschouwd als de grootste , meest gevierde en machtigste farao van het Egyptische Rijk.

Tameon

2013

Tameon is een afleiding van Amenhotep III, de negende farao van Egypte. Het rijk floreedre wereldwijd, vooral op artistiek vlak. Egypte had in die tijd veel artistiek talent. "Amon" betekent "is tevreden. Dit beeld vertegenwoordigt de tevredenheid, de artistieke glorie.  

Yze

2013

Yze is geinspireerd op de Egyptische konigin Tiye 

Akhé

2012

Akhé is geïnspireerd op de Egyptische farao, Akenaten. Hij heeft Egypte op een religieuze manier hervormt.  Hij leunt sterk naar voren, wil vooruit maar op een spirituele manier.

Buddy

2012

Gekoppeld aan mijn iGold-generation project. Het is mijn bedoeling om het beeld in goud te gieten. Vandaar dat ik er al een gouden pattine op zette. Het lijkt al bijna een gouden beeld. Buddy refereert naar de gouden Buddha die gevonden is in Tailand. Deze laatste was helemaal bedekt met klei en ‘ont-dekt’. Ik wil iedereen eraan herinneren dat ze een ‘gouden ik’ (iGold) bezitten. De gouden, kostbare persoon die er al is, moet alleen maar ont-dekt worden. De mantel moet er enkel nog afgehaald worden. Buddy gaat recht door het leven, heeft alle nodige kwaliteiten. Hij klinkt ook als een klok als je ertegen slaat. https://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Buddha_(statue)

Emilie

2012

Komt van Grieks “Haimuos”, vriendelijk

narmer

2012

Narmer is geïnspireerd op de allereerste farao van Egypte. Er wordt zelfs gezegd dat hij het land gevormd heeft.

Oscar

2012

Komt van Oscar Wilde… ik heb me niet geïnspireerd op zijn kunst. Hoewel ik wel hou van zijn zelfspot, de lichtheid en de humor van zijn schrijven. Dit beeld is geïnspireerd op een gebeurtenis op een einde van zijn leven: hij werd veroordeeld tot gevangenisstraf en dwangarbeid. Hij heeft hier zwaar afgezien. Wat mooi is aan het verhaal is dat hij zich net voor zijn dood bekeerd heeft tot het Katholicisme. Ik leer hieruit dat je kan komen tot Verlichting door te leren uit de dingen die je meemaakt in je leven.

Shâdak

2012

Hij volgt zijn ‘Shodana’ (Indisch voor ‘een persoonlijke weg’). Alle hindernissen die hij tegenkomt in zijn leven, wijzen hem de weg. Dit beeld vertegenwoordigt alle mensen die een persoonlijke weg volgen om te groeien. Shodak buigt wat voorover, hij wil dus vooruit in het leven, hij wil leren en hij geeft zich helemaal. Maar zoals zijn verscheurde lichaam en armen tonen, gaat dit leren gepaard met heel wat moeilijke hindernissen. Hoewel het niet altijd makkelijk is, biedt hij het hoofd aan alles wat komt…hij kan alles aan!

Henri

2008

Dit is geïnspireerd op Otzi. De man die gevonden is in de gletsjer.